تبلیغات
جستجو
پیوندهای روزانه
لینک دوستان
امکانات جانبی
آمار وب سایت:
بازدید دیروز : 1832
بازدید هفته : 9360
بازدید ماه : 10297
بازدید کل : 50819
تعداد مطالب : 3087
تعداد نظرات : 157
تعداد آنلاین : 1
کارهایی که خلاقیت را می کشد
مربیان کسبوکار بر این باور هستند که امکان برقراری تعادل میان یک رویکرد سنتی و یک رویکرد جدید برای استارتآپها کار سختی است. به واسطه آنکه کارمندان یک استارت آپ، به طور ذاتی در برابر یکسری تغییرات مقاومت از خود نشان میدهند. راس تیلور در کتاب خود تحت عنوان: "خلاقیت در کار، مغز را انباشته کرده و ایدههای جذاب ارائه کنید" به معرفی یکسری موانع روانشناختی پرداخته، که نه تنها مانع شکلگیری تفکر خلاق میشود بلکه ایدههای خلاقانه را نیز دستخوش تغییرات اساسی میسازد. در این مطلب تعدادی از این موانع را مورد بررسی قرار میدهیم.
1.به کارگیری بیش از اندازه آمارها
آمارهایی که همگی نشان از ضرر و زیانهای غیرمترقبهای در سه ماه گذشته داشتهاند، باعث میشوند تا مدیران شرکتها، تصمیمات عجولانهای اتخاذ کنند، با این امید که هزینهها را تا حد امکان کاهش دهند. در حالی که اگر تحلیلهای بیشتری انجام شود و از تفکرات خلاقانهای به منظور پیدا کردن منابع درآمدزایی جدیدی استفاده شود، ضررها تا حد قابل قبولی جبران میشوند. اگر از آمارها و دادهها به شکل پالایش نشدهای برای تصمیمگیریها استفاده شود، بدون آنکه علت واقعی بروز مشکلات شناسایی شده و راهکارهای احتمالی پیشنهاد شود، خلاقیت برای همیشه از میان خواهد رفت.
2. خوشبینی بیش از اندازه
برای آنکه در کسبوکار خود موفق باشید باید خوشبین باشید. اما خوشبینی بیش از اندازه باعث میشود تا تصمیمگیریهای کوتاه مدت به تعویق افتاده و حتی باعث به وجود آمدن ابهام شود. کارآفرینان نباید در انتظار مشاهده شواهد مثبتی باشند که دیدگاههای آنها را تایید میکند. به عبارت دقیقتر در تصمیمگیریها باید واقعبین و در هنگام اجرا خوشبین باشید.
3. روش رایج انجام کارها
طبیعت ذاتی انسانها به این شکل است که تصور میکنند همان قاعدهای که در ابتدای کار یاد گرفتهاند و سالهای متمادی است از آن استفاده کردهاند، درست بوده و راهکارهای دیگر ممکن است آن کارایی را نداشته باشند. این تفکر بسته، مانع از آن میشود تا تعدادی از مردم تجربههای جدید را یاد بگیرند. مهمترین مانعی که باعث میشود انسانها به سراغ یادگیری تجربیات جدید متمایل نشوند، تغییر کردن است. به واسطه آنکه، باید تجربیات گذشته خود را به کناری قرار دهند که این تغییر نگرش، از یادگیری مهارتهای جدید به مراتب سختتر است.
4. اثر تقدم و تاخر
انسانها به طور ذاتی اولین و آخرین مطلبی که شنیدهاند را به خوبی به خاطر میسپارند. به این پدیده در اصطلاح روانشناسی، اثر تقدم و اثر تاخر (primacy and recency effect) گفته میشود. زمانی که تولیدکنندهای محصولی را ارائه میکند، در اکثر مواقع آخرین محصولی که ارائه کرده را به یاد میآورد و از محصولی که متناسب با نیازهای مشتری است، غافل میشود. به طور طبیعی ما همواره اطلاعات و مسایلی که به لحاظ بازه زمانی به ما نزدیکتر هستند را خوب به یاد میآوریم. در صورتی که در بیشتر موارد این موضوع به نفع ما نیست.
تفکر خلاقانه به معنای درس گرفتن از شکستها و اتفاقات ناخوشایند است
5. تحت تاثیر تفکر گروهی قرار گرفتن
نتایجی که از یک تفکر گروهی حاصل میشود در اغلب موارد تحت تاثیر رهبر گروه قرار گرفته یا در حالت کلیتر از حاصلضرب کوچکترین مخرج مشترک تمامی اعضا به دست میآید. بسیاری از افراد سعی میکنند به جای آنکه خود را در چالش مخالفت کردن با نظر رهبر گروه قرار دهند، نظر او و دیگر اعضا را تایید کنند. همین موضوع باعث میشود تا ایدههای خلاق هیچگاه به درستی ارزیابی نشده و به راحتی حذف شوند. تنوع دیدگاهها در اغلب موارد تفکرات گروهی را با چالش جدی همراه میسازد.
6. کمترین تمایل به پذیرش ریسک
انسانها همواره به دنبال به دست آوردن چیزی هستند که برایشان ارزشمند است. اگر این دیدگاه اساسی شما باشد که: "رفتار من از همان ابتدای کار باید صحیح باشد" باعث میشود در کارها و ایده های جدید خود ریسک نکنید. استارتآپها کار خود را با استناد به دو مفهوم کاملا ارزشمند "شکست سریع" و "ارائه محصولی با حداقل ویژگیهای قابل قبول" (MVP) آغاز میکنند. این دو رویکرد به آنها کمک میکند خلاقیت را به سادگی به ظهور رسانده و ریسک را قبول کرده ولی به حداقل برسانند.
7. تفکر دو قطبی
شکستهایی که در ابتدای کار رخ میدهد باعث به وجود آمدن تاثیرات محافظه کارانه و منفی در تصمیمگیریهای آتی میشود، رویکردی که در نهایت، به کسبکار آسیب جدی وارد میکند. تعدادی از انسانها دوست دارند برای غلبه بر چالشها از تفکر، یکی از این دو/یا (either/or) به جای تفکر خلاقانه، هردو/و (both/and) برای ارائه راهحل برای مشکلات استفاده کنند. در زمان رویارویی با دو تفکر متضاد، سعی کنید نکات مثبت دو طرف را استخراج کنید.
8. به وجود آمدن استرس بیش از اندازه
هر چه با مسائلی بحرانی و چالشیتر روبرو شوید، به همان نسبت تصمیماتی که اتخاذ میکنید با خلاقیت کمتری همراه خواهند بود. استرس باعث میشود تمرکز شما از میان رفته و تصمیماتی که اتخاذ میکنید به دور از یک تفکر منطقی باشند. در این حالت تعامل خوب، کم شده و جمعآوری اطلاعات به سختی امکانپذیر میشوند. در نتیجه تصمیمگیریهای کوتاه مدت با شتاب و هیجان کاذب همراه خواهند بود.
9. دریافت نتایج و بازخوردها بدون تحلیل
تصمیماتی که اتخاذ میکنید نه تنها به تحلیل نیاز دارند، بلکه باید از سوی افراد متخصص و واجد شرایط، مورد بررسی قرارگیرند تا امکان اعتبارسنجی درست آنها وجود داشته باشد. در دنیای کسبوکار امروزی، تنها یک موضوع با ثبات بوده و آن هم تغییر است. در دنیای کنونی حتی بهترین تصمیمات نیز باید بهینه شده و مطابق با نیازها تغییر پیدا کنند. به واسطه آنکه محیط پیرامون و ذائقه مشتریان به طور پیوسته در حال تغییر است.
10. عدم یادگیری
در حالی که تجربه کسب کردن رویکردی اجتنابناپذیر است، در مقابل یادگیری اینگونه نیست. زمانی که نتایج به دست آمدن از تصمیمگیریها را مورد ارزیابی قرار دهید، فرآیند یادگیری سادهتر میشود. دقیقا به همان شکلی که آمار مربوط به فروش، درک بهتری از شرایط بازار را در اختیار شما قرار میدهد. خلاقیت اگر با یادگیری همراه نباشد، عمر کوتاهی خواهد داشت و به شما کمکی نخواهد کرد. همواره به این نکته توجه داشته باشید که یادگیری به معنای گوش کردن مداوم و تاثیرگذار، و تفکر خلاقانه به معنای درس گرفتن از شکستها و اتفاقات ناخوشایند است.
مطالب مرتبط
حرکت انقلابی نیروی هوایی ارتش نقطه عطفی در پیروزی انقلاب اسلامی شد
امیر دریادار موسوی روز نیروی هوایی را به امیر نصیرزاده تبریک گفت
نیروی زمینی ارتش به نام ۴۶ هزار شهید مزین شده است/ پیروزی واقعی در گرو ولایتمداری است
نیروی هوایی حامی مدافعان حرم بود/ هر تهدیدی را سریعا پاسخ میدهیم
برای ایجاد همدلی در کشور باید از مسایل حزبی و جناحی پرهیز کرد
پیکر شهید گمنام دفاع مقدس در ستاد نیروی دریایی ارتش تشییع شد
پشتوانه اعتقادی سربازان مقاومت و همبستگی ملت های اسلامی، موجب اخراج دشمن از منطقه خواهد شد
هدف نیروی دریایی، افزایش اقتدار دریایی و توسعه سواحل مکران است
آزمون ورودی دانشجویان دانشگاه های افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران
۳۰ تُن ملزومات ضروری به سیلزدگان کنارک و چابهار تحویل داده شد
توانمندی نیروی هوایی ارتش برای مقابله با پیشرفتهترین سلاحهای دشمن در عرصه «جنگال»
امدادرسانی به هموطنان سیل زده در شهرستان کنارک توسط گروه پدافند هوایی
ورود کاربران
عضويت سريع
پشتيباني آنلاين
آمار
کل مطالب : 3087
کل نظرات : 157
آمار کاربران
افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا : 1
آمار بازدید
بازدید امروز : 6828
بازدید دیروز : 1832
ورودی امروز گوگل : 683
ورودی گوگل دیروز : 183
آي پي امروز : 2276
آي پي ديروز : 611
بازدید هفته : 9360
بازدید ماه : 10297
بازدید سال : 34761
بازدید کلی : 50819
اطلاعات شما
آی پی : 18.222.119.143
مرورگر :
سیستم عامل :
امروز :
تبادل لینک هوشمند
خبرنامه
آخرین نطرات کاربران
آرشیو
- بهمن 1398
- دی 1398
- آذر 1398
- آبان 1398
- اسفند 1397
- مهر 1397
- شهريور 1397
- مرداد 1397
- تير 1397
- خرداد 1397
- ارديبهشت 1397
- فروردين 1397
- اسفند 1396
- بهمن 1396
- دی 1396
- آذر 1396
- آبان 1396
- مهر 1396
- شهريور 1396
- مرداد 1396
- تير 1396
- خرداد 1396
- ارديبهشت 1396
- فروردين 1396
- اسفند 1395
- بهمن 1395
- دی 1395
- آذر 1395
- آبان 1395
- مهر 1395
- شهريور 1395
- مرداد 1395
- تير 1395
- خرداد 1395
- ارديبهشت 1395
- فروردين 1395
- اسفند 1394
- بهمن 1394
- دی 1394
- آذر 1394
- آبان 1394
- مهر 1394
- شهريور 1394
- مرداد 1394
- تير 1394
- خرداد 1394